Molly & Me AB har två verksamhetsgrenar. Det är dels konsultverksamhet för företag som jobbar online och det är dels produktutveckling av naturnära produkter, det är det sistnämnda som vi lyfter fram och saluför på denna webbplats.

Bakgrund

Det finns två djur som har följt mig sedan jag var liten, det är hästar och hundar, dessa två djur har verkligen en plats i mitt hjärta, jag älskar dem och har till större delen av min yrkesverksamma liv jobbat med dem, såklart hoppas jag få lära känna och förstå andra djur i framtiden lika väl som dessa varelser.

Jag utbildade mig till hästskötare på gymnasiet där jag även läste hundkurser.

Efter avslutade gymnasiestudier öppnade jag ett hundhotell och dogwalkning tills jag en dag bestämde mig för att resa runt i världen, och gjorde det i några års tid, fick ny input på livet, inte bara vilka vägar man väljer att ta i livet men också mycket om att ägna sina timmar och dagar åt något man verkligen tycker om och är meningsfullt. För i detta livet är det allt vi har, oss själva, varandra och moder jord som håller oss på denna plats.

img_5130.jpg

I början av 2020 slog världspandemin till och ställde vår tillvaro upp och ned och detta fick mig att börja fundera. Hur kan vi resa oss från detta, eller i alla fall klara oss lindrigare ur. Arbetslösheten stiger och det kan komma situationer då matvaror och andra artiklar blir svårare att importera. Finns det något sätt där djur kan bidra i rehabilitering, mindre ensamhet även i den palliativa vården. 2019 skaffade jag min hund Santo som har ett underbart temperament och älskar människor och jag minns tydligt när uppfödaren sa till mig ”han kommer passa utmärkt som terapihund”. Detta har jag tagit med mig och med tidigare erfarenheter av att jobba med djur och människor känns det helt naturligt att jobba tillsammans med djur, och jag hoppas vi når dit en dag, om inte så kanske det blir i en annan dimension och han är gärna med mig när jag håller Reiki sessioner. Detta kombinerat med mat, hälsoprojekt och konsultation på internet och fysiskt.

Att kunna ta fram ekologiska högkvalitativa produkter till oss själva och såklart våra fyrbenta vänner är så kul och jag hoppas du finner samma glädje och ro som jag när dessa handplockas och kultiveras till mathantverk eller naturens eget apotek.

Jag reste och besökte många olika kulturer och platser, många ekoprojekt som har inspirerat och lärt mig om andra sätt att leva och ta hand om det vi har närmast oss och kunna skapa gynnsamma miljöer för att uppnå ett hållbarare samhälle ur ett holistiskt perspektiv. Under denna tid studerade jag också till socialentreprenör på folkhögskola, en tvåårig utbildning där jag kom i närmare kontakt med min kärlek och Stiftelsen Blueheart Project och fick erfarenhet och kunskapen som krävs för att starta och driva organisationer med en stor huvudpunkt – nya innovativa lösningar- för att kunna ta stegen mot en bättre framtid, för det är det jag brinner för.

Jag har sett hur mycket mat som slängs i soporna och som går till spillo, hur frukt och bär ruttnar i folks trädgårdar. Jag har förstått hur lite vi nordbor vet om våra egna skogar och vad som går att ta tillvara på. Jag vet också hur mycket en persons hälsa kan förbättras av att umgås med djur.

Ta en titt i min butik

Se vad jag har i lager just nu.

Ofta har jag produkter för djurvård och ibland gör jag egna fantastiska oemotståndliga hundgodis.