Denna sidan är under arbete och uppdateras just nu, priser och bokning kommer inom kort.

Vad är Reiki och hur den verkar
Men vad man tror är att elektromagnetisk energi strömmar in i kroppen och möter patientens elektromagnetiska fält där den hjälper till att ta bort blockeringar i kroppen som gör att energin flödar långsammare. Genom att arbeta bort blockeringar och obalanser i den fysiska och psykiska kroppen, hjälper Reiki kroppen att slappna av och börja läka. När spänningar släpper och energi får chans att flöda naturligt igen läker kroppen och kan tillfriskna och ta hand om sitt försvar på nytt, men exakt hur tekninken fungerar finns det ingen exakt vetenskaplig forskning om, men däremot att det funkar är bevisligen.

Reiki renar kroppen från gifter och balanserar upp chakrasystemet. När ett system är i obalans uppstår inte sällan sjukdomar. Det kan vara både kroppsliga och psykiska då energin inte flödar som den ska. Genom Reiki når vi in och jobbar på alla plan, de kroppsliga, de själsliga och också auran, detta är en avslappnade och harmoniserande session.

Hur kan Reiki hjälpa dig
Effekten av Reiki är många och varierande. Att den hjälper till med sömnproblem, förbättrar immunförsvaret, lindar smärta, minskar blodtrycket och höjer livsenergin är vanliga effekter behandlingen har.

När Reiki går in i kroppen höjs vibrationerna och tar en annan form som gör att kroppen sätter igång att läka sig själv och utrensning av gifter som fastnat i kroppen och systemet sätter fart.

Både västerländsk och österländsk medicin kan med fördel kompletteras med Reiki. Såväl kan Reiki ha en positiv verkan på traditionell sjukvård om man väljer att balansera med behandlingen, såklart handlar detta om vad man har och haft för problem tidigare men att bieffekterna minskar och blir lindrigare är en sak som är att dra fördel av när vi ökar vår livsenergi och vibration.

Reiki för djur
Många djur uppskattar att få en Reiki behandling. Det kan handla om gamla skador, smärta, stress, ja det finns många anledningar till varför djur också kan behöva behandling. Det kan hända att man står där handfallen för vad som är fel på sin vän och det ända som finns kvar är de alternativa behandlingarna och här kommer Reiki in och kanske inte hittar problemet men eftersom reiki verkar där den som mest behövs finns det en möjlighet för en minskad smärta hos djuret och en snabbare läkning.

Djur är mycket renare i sin energi och har närmare till den kosmiska energin och behöver därför inte lika lång behandlings tid som människor där det kan vara svårare att få igenom Reiki. Djur däremot är mer öppna både för distans hearing och fysik healing.

Hur det går en behandling till?
Behandlingen utförs liggandes, på en behandlingsbänk eller liknande, finns fysiska förhinder för att utöva Reiki liggandes görs behandlingen sittandes på stol. Du behöver aldrig ta av dig några kläder, utan alla kläder behålls på.

Genom olika handpositioner som läggs ovanpå olika punkter på din kropp löses knutar och blockerade energifält upp. Handpositionerna börjar läggas med ett enkelt tryck över huvudets olika punkter, för att sedan fortsätta ned längst framsida kropp, och avslutas liggandes på mage. Tillsammans med avslappnande musik som tar dig på en resa i sig med ljudbad (soundbath) för total avspänning.

Bakgrund: Metoden grundades av den japanske munken vid namn Mikao Usui under 1920-talet.

 

Du bokar din tid här:

Även hembesök erbjuds om du av någon anledning inte kan ta dig till oss.