Något som chockar kroppen och adrenalinet pumpar ut blixt snabbt. Första gången kan vara svår men det hjälper att ta en värmande bastu innan för att ta sig ned i det kalla vattnet. Att ha mössa och inte doppa huvudet gör upplevelsen lite mer behaglig också innan man känner sig bekvämare och förstår hur bra man mår efteråt. Man känner sig starkare, uthålligare och självförtroendet höjs när man vågar ta dem där stegen ned i vattnet och möta kylan 💖❄️💦💖❄️💦

Fördelarna med att kallbada:

Lärare att hantera stress, noradrenalin som utsöndras bidrar till bättre koncentrationsförmåga och gör det också lättare att hantera annan stress och en bättre reaktionsförmåga.

🏋️‍♂️Endorfiner och adrenalin ökar, samma sak som när vi tränar, det bidrar till minskad smärta och en skön känsla

🌞Man blir piggare och höjer humöret, trötthet och utmattning är som borta efter ett kallbad, hjärtat slår snabbare och andningen ökar.

💊Har en läkande/lindrande effekt på astma, reumatism och fibromyalgi.

💫Ökar blodcirkulationen

🩺Blodtrycket sänks, har också en positiv påverkan på blodtrycket vid vila.

🤎Den bruna fettvävnaden ökar, det är fettet som hjälper till att skapa värme. Ett nyttigt fett som också ökar blodcirkulationen.

Hopp och bada, kan detta höja livskvalitén är ju det ett härligt uppfriskande sätt som inte kostar någonting, personer med hjärtproblem och högt blodtryck ska dock vara försiktigt innan dem tar sig ett kalldopp! 💦💦🌬

Lämna ett svar