Skogsro, en väldoftande olja, innehåller bara ekologiska och välgörande oljor och essenser och är helt fri från hälsoskadliga och miljöfarliga kemikalier.
Dagens mest använda myggmedel innehåller det skadliga ämnet DEET, en systemiska framställd kemikalie som visat sig ha många otrevliga biverkningar, framför allt på barn. Överlag kan man säga att barn under 3 år inte ska använda myggmedel överhuvudtaget om dem inte är helt ekologiska, dagens myggmedel som idag står på hyllorna i affären innehåller även andra  giftiga ämnen som kan ha en skadlig påverkan på miljö och insekter. 

Det finns många sätt att slippa de blodsugande insekterna på naturlig väg, är du ute och får syn på rölleka kan du gnugga bladen på huden och myggorna kommer undvika dig.
Bland annat lavendel, citrus, eukalyptus, pors, garanium, kryddnejlika har myggavisande egenskaper.
I USA är citronerna godkänt som myggpreparat men då det inte finns tillräckligt med studier som visar på att det inte är skadligt, har EU beslutat att inte godkänna den. Citronella bör också läggas på minnet kan ge lungskador om den inandas.

Jag har gjort en doftande spay (att spraya på kläder) och en olja (för huden) som inom aromaterapin har stärkande och helande egenskaper, för att kunna njuta av sommarens kvällar men också en stark avvisande effekt.

Recept på oljan hittar du nedan.

Mycket av den gamla läkekunskapen är bränd och glömd men inte förlorad och med ett samhälle som lever på sista hoppet kommer också den gamla värdefulla kunskapen tillbaka. Huden är kroppens största organ och likväl hur viktigt det är med vad vi matar kroppen med som bränsle är det med vad vi lägger på vår kropp. Denna doftolja innehåller bara ekologiska produkter, samma örter, blommor och oljor som våra förfäder har använt i 1000-tals år. Ingredienser: rapsolja, mandelolja, neemolja. Essenser: eukalyptus, citrongräs, lavandel, rosmarin. 

Recept är till en flaska om 50ml.

35ml rapsolja
10ml mandelolja
5ml neemolja

10 droppar eukalyptus
10 droppar citrongräs
10 droppar rosmarin
10 droppar levandin

en skvätt rosmarinextrakt som antioxidant.

 

Lämna ett svar