Innehåller många nyttigheter som kalcium, kalium, magnesium och en hel del viktiga aminosyrors och enzymer.
Den kan också hjälpa att lindra din pollenallergi och kanske till och med bli den kvitt.
Det är mestadels vatten och smaken är därefter men tänk dig sötare och renare.
Hållbarheten i kylskåpet är bara några dagar upp till en veckanninnan jäsningsprocessen sätter igång vilken man skulle kunna nyttja till att göra ett björkbubbel.🥂

När tjälen i marken släppt och temperaturen ligger omkring 8 grader är det dags att tappa björkarna på sav. Men man måste se upp med tiden, det är bara under ett fåtal veckor, tills lövsprickningen sker som man kan tappa saven. När löven spruckit upp och är större än musöron behöver björkarna saven själva och vi människor får vänta till nästa år igen.

Björkens historia talar om vitalitet, hälsoelexir, helande krafter och pånyttfödelse.
Det sägs också ge mer sav då månen går från nymåne till fullmåne.

Tänk på att savtappning inte ingår i allemansrätten och super viktigt att plugga igen borrhålet när man är färdig så att björken inte står och blöder.

Älskade vår 🌱💖

Lämna ett svar